دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

به همت گروه جغرافیای دانشگاه ارومیه، اولین سامانه وب جی آی اس (WebGIS)، (در سطح دانشگاهی) راه اندازی شد.

دکتر محمدنژاد مسئول توسعه و راه­اندازی این سامانه گفت: استفاده از سیستم­های اطلاعات جغرافیایی، کمک فراوانی در پردازش و تجزیه و تحلیل داده‌های مکانی و در نهایت تصمیم‌گیری‌های بهینه در مسایل مدیریتی می‌کند. معمولا استفاده از نرم افزاهای سیستم اطلاعات جغرافیای، پیچیده بوده و نیازمند افراد متخصص است. وب جی آی اس آمده تا استفاده از GIS را ساده و سریع کند.

سامانه حاضر به منظور ارائه انواع داده ها و اطلاعات مکانی برخط و انجام برخی تحلیل­های مکانی توسعه داده شده است. این سامانه دارای قابلیت­های زیر است:

- ارائه برخط نقشه­ عناصر اقلیمی (ابرناکی، دما، بارش، باد، برف، فشار هوا و خطوط هم­ فشار و همچنین اطلاعات هواشناسی شهرها)

- ارائه نقشه­های پایه (Open Street Map, Topographic Map and Satellite Images)

- امکان اتصال به پایگان داده PostGIS, PostgreSQL و سرویس انتشار نقشه­های تحت وب Geoserver

- امکان به اشتراک گذاری طیف وسیعی از انواع داده­های مکانی موضوعی در قالب Shapefile به صورت WMS

- امکان پرس و جوی مکانی از داده­های WMS

- امکان رقومی سازی (ترسیم) عوارض (خطی، نقطه­ای و پلیگونی) و ذخیره آنها

- امکان مسیر یابی

- امکانات مربوط به اندازه­گیری (مساحت، محیط، فاصله)

- امکان Identify

** آدرس اینترنتی (موقتی) سامانه به شرح مقابل است http://130.185.78.12