امروز

دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳
گروه روانشناسی
روانشناسی شخصیت
علم روانشناسی
روانشناسی سلامت
روانشناسی عمومی
روانشناسی بالینی

معرفی گروه روانشناسی

برای تأمين نيروی متخصص در رشته روانشناسی، و تربیت روانشناسانی متعهد و کارآمد در مهرماه سال 1386 با ايجاد رشته روانشناسی بصورت قطعی موافقت بعمل آمد و در همین سال گروه مديريت آموزشي اقدام به پذيرش دانشجو در مقطع كارشناسي ارشد روانشناسي تربيتي كرد و در مهرماه 1388 در رشته روانشناسي عمومي در مقطع

كارشناسي ارشد دانشجو پذيرفت. با پذيرش دانشجوي دكتري روانشناسي عمومي در سال 1391 فعاليت خود را در دوره دكتري آغاز كرد. گروه روانشناسي دانشكده ادبيات از مهرماه سال 1396 بعد از پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی به عنوان يك گروه مستقل از گروه مديريت آموزشي منفک گرديد. هم اکنون، گروه روانشناسی در مقطع

کارشناسی در یک گرایش ، در مقطع کارشناسی ارشد در دو گرایش و در مقطع دکتری نیز در یک گرایش دانشجو می پذیرند. این گروه شامل  5عضو هیات علمی می باشد. مشخصات اعضای هیات علمی و گرایشهای موجود به شرح زیر می باشد.

 

گرایش‌های موجود

عنوان گرایش

مقطع

روانشناسی عمومی

کارشناسی

روانشناسی عمومی

کارشناسی ارشد

روانشناسی تربیتی

کارشناسی ارشد

روانشناسی عمومی

دکتری

 

 رشته روانشناسی

روانشناسی، علم کاربردی مطالعه رفتار و فرایندهای ذهنی بر اساس یافته‌های علمی و تحقیق شده می‌باشد و با در نظر گرفتن نیازهای طبیعی انسان و درك روح زمان، به عنوان پرچمدار مطالعه پیچیدگی‎های بشر امروز شناخته شده است. روانشناسی از اواخر دهه 1800 میلادی، از رشته های مختلف مادی مانند زیست شناسی، فلسفه و پزشکی جدا شد و به عنوان یک علم مستقل معرفی گردید. روانشناسان در زمینه های گوناگون، مانند چگونگی ادراک، پیش بینی رفتار دیگران، دگرگونی‎های رفتار، آشنایی با شیوه های حل مسئله، ترمیم آسیب های روانی و حل دشواری های زندگی، فعالیت می کنند تا با رفع نیازها و کمبود ها، راه برای شکوفایی انسان ها گشوده شود.

روانشناسی گرایش‌های متعددی دارد از جمله :

روان‌شناسي عمومي، یکی از گرایش‌های روان شناسی است که با مسائلي چون رفتار، رشد، هوش، يادگيري، حـافظه، انگيـزه، هيجـان، بهنجاري و ناهنجاري و رفتارهاي اجتماعـي سر و كار دارد. در تعریف روانشناسی عمومی بیشترین تمرکز و توجه به جنبه های مختلف رفتاری انسان ها می باشد چرا که هسته ی اصلی روانشناسی به عنوان علم رفتار شناسی، مطالعه  واکنش ها و فعالیت های انسان در موقعیت های مختلف است .

روانشناسی تربیتی:

این گرایش، کوشش می کند اصول و قوانین روانشناسی را در آموزش و پرورش به کار برد. در این رشته، به هدف های تربیتی از دیدگاه های گوناگون، علل تفاوت ها و نقش عوامل ارثی و محیطی در تربیت افراد و چگونگی یادگیری، اندیشیدن و سنجش آنها توجه می شود. روانشناسی تربیتی، از نظر ایجاد انضباط و عادت های پسندیده در کودکان و نوجوانان برای مربیان و والدین بسیار کارساز است.